HartslagNu:

Het reanimatie oproepsysteem van Nederland

Elke week krijgen in Nederland zo’n 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie en er een AED wordt ingezet, heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans. Wanneer elke seconde telt, is snelle hulp van levensbelang.

Daarom is er in Nederland het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Wanneer iemand 112 belt met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Zij krijgen de opdracht om te gaan reanimeren of de dichtstbijzijnde AED op te halen. Zij verlenen de eerste acute hulp totdat het ambulancepersoneel het overneemt.

 

Hart voor Goor is partner van HartslagNu. Wij willen er voor zorgen dat in Goor voldoende burgerhulpverleners en AED’s zijn aangemeld bij HartslagNu. Zo krijgen slachtoffers in Goor snel de juiste hulp, terwijl de ambulance onderweg is.

Samen kunnen we levens redden! Lees meer op www.hartslagnu.nl en bekijk de animatie om meer te weten te komen over het oproepsysteem.

Zo werkt jouw HartslagNu account:

Lukt het niet om wegwijs te worden in jouw HartslagNu account? Kijk dan eens naar onderstaande tekst en zie of je hier een antwoord kan vinden.

Of download hier de pdf versie.