WEES EEN GOED NOABER EN MELDT U AAN ALS HULPVERLENER

 

 

OPROEP AAN BEZITTERS VAN EEN REANIMATIE CERTIFICAAT

Als u een geldig reanimatie certificaat heeft dan was mogelijk de reden om dat te halen om handelend te kunnen optreden in geval zich een levensbedreigende situatie zou voordoen in uw werkomgeving of tijdens sportactiviteiten.

Maar.. ook in je woonomgeving/buurt  kunnen zich vervelende dingen voordoen, zoals een plotselinge hartstilstand bij voorbeeld. Als huisgenoten of omstanders in zo’n geval 112 bellen en er ambulances gestuurd worden, dan zijn die normaal gesproken niet snel genoeg ter plekke om het slachtoffer te redden.

Buurtbewoners die kunnen reanimeren zijn dan de redding!

In juni 2008 is een oproepsysteem in de lucht gegaan dat aangemelde hulpverleners per SMS oproept om hulp te verlenen  zodra er zich in hun omgeving een geval van mogelijke hartstilstand bij 112 binnenkomt. Dié hulpverleners die dicht bij een beschikbare AED wonen, worden dan verzocht om die AED mee te brengen.

Twente was de eerste regio in Nederland waar dit systeem werd gerealiseerd en Goor de eerste grotere plaats in Twente die er toen klaar voor was: 23 AED’s 24hr/7d  inzetbaar en 10 AED’s beschikbaar tijdens de openingsuren van de lokaliteiten. Gemiddeld een AED beschikbaar binnen een afstand van hemelsbreed 400 meter van elke Goorse voordeur!

Sinds de start in 2008 zijn er in Goor in totaal al meer dan 80 oproepen tot inzet geweest. Bij elke inzet waren er hulpverleners, soms veel, soms minder. Altijd waren er ook meerdere AED’s. Bij die inzetten konden meerdere personen levend aan de ambulancedienst worden overgedragen en naar een ziekenhuis gebracht worden. Het totaal aantal overlevenden bedraagt meer dan 11 personen.

Dat resultaat is een bewijs dat het systeem werkt. Maar ook dat het uiteindelijke resultaat verbeterd kan worden door meer vrijwillige hulpverleners.

Daarom doen we een beroep op u:

WEES EEN GOED NOABER EN MELDT U AAN ALS HULPVERLENER

Aanmelden:  www.hartslagnu.nl

Inlichtingen: (06-53228955/  info@hartvoorgoor.eu